Planul strategic de dezvoltare a Spitalului Municipal Dorohoi

Document »

Misiune

Mandatul Spitalului Municipal Dorohoi este de imbunatatire considerabila a starii de sanatate a comunitatii pe care o deserveste prin organizarea, coordonarea, indrumarea activitatilor care asigura sanatatea pupulatiei si actionarea pentru prevenirea si combaterea practicilor care dauneaza sanatatii. In parteneriat cu alte institutii ce impartasesc telurile noastre, ne focalizam resursele pentru realizarea programelor de care suntem etic, social si financiar responsabili.

Viziune

Crearea unui sector spitalicesc modern si performant, usor accesibil, eficient, bine dotat, cu un personal motivat si bine pregatit, pus permanent in slujba cetateanului, compatibil cu sistemele de sanatate din Uniunea Europeana.

Valori comune
 • Respectarea dreptului la ingrijiri medicale a fiecarui cetatean
 • Garantarea calitatii si sigurantei actului medical
 • Asigurarea accesibilitatii la servicii
 • Respectarea dreptului la libera alegere si a egalitatii de sanse
 • Aprecierea competentelor profesionale si incurajarea dezvoltarii lor
Valori esentiale

Valorile pe care le promovam in activitatile curente si serviciile medicale sunt: profesionalismul, performanta, transparenta si accesibilitatea.

Evaluarea mediului extern

Spitalul Municipal Dorohoi este o unitate sanitara cu personalitate juridica, cu sediul in B-dul Victoriei nr. 75, situat la 40 km de Spitalul de Urgenta Mavromati Botosani, precum si de celelalte spitale din municipiul Botosani.
Spitalul Municipal Dorohoi a fost clasificat in categoria IV prin Ordinul MS nr. 441/13.05.2011 privind clasificarea Spitalului Municipal Dorohoi si a fosta acreditat prin Hotararea CONAS nr. 27/29.10.2012, publicata prin Ordin CONAS nr. 394/21.12.2012 publicat in MO Partea I nr. 2/03.01.2013
Adresabilitatea populatiei este crescuta, o mare parte a acesteia provenind din mediul rural si ajungand la spital atunci cand starea clinica este agravata (internari in urgenta 70.04%). Numarul de consultatii in camera de garda in anul 2016 a fost de 18199.
Spitalul si-a inceput activitatea la 1 octombrie 1863 din dorinta domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Acesta este un spital general, pavilionar care functioneaza in aceeasi locatie in baza autorizatiei de functionare si asigura asistenta medicala de specialitate (spitaliceasca si ambulatorie) pentru afectiuni acute pentru peste 121000 locuitori, dintre care circa 31000 din municipal Dorohoi si circa 90000 locuitori din zonele arondate, intr-o zona cu o populatie in general saraca, imbatranita, cu patologie diferita.
Spitalul Municipal Dorohoi se afla in relatii contractuale cu Casa de Asigurari de Sanatate Botosani si cu Directia de Sanatate Publica Botosani si in relatii de colaborare cu alte institutii ale statului (ex. Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani), avand sprijinul Primariei Municipiului Dorohoi (ex. cofinantare de 5% la RK, cofinantare de 10% la aparatura medicala, cofinantare la alte lucrari de modernizare, precum si suport tehnic si informativ)

Plan de integritate 2016-2020

Document »


Politica in domeniul calitatii

Managementul de la cel mai inalt nivel al organizatiei a stabilit si implementat o politica in domeniul calitatii care satisface cerintele spitalului si ale pacientilor.
Politica in domeniul calitatii include angajamentul unitatii de a satisface nevoile interne si cerintele pacientilor si apartinatorilor acestora, precum si angajamentul fata de imbunatatirea continua si asigurarea conditiilor pentru stabilirea si analizarea obiectivelor calitatii.
Politica in domeniul calitatii este comunicata in cadrul unitatii, este inteleasa si implementata de catre angajatii cu responsabilitati directe referitor la atingerea obiectivelor privind calitatea. In timpul sedintelor de analiza efectuate de management, politica in domeniul calitatii va fi analizata pentru o adecvare a ei continua.

Document »

Noutati

 • Nota de informare

  intocmita la recomandarea Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, referitoare la incidentul de securitate din data de 18.06.2019.

  Document »


  Comunicat de presa

  24.05.2019 referitor la alocarea de fonduri de catre Ministerul Sanatatii

  Intra »

 • Informatii

  privind recuperarea activa a pacientului, mobilizarea precoce si stilul sanatos de viata al acestuia

  Detalii »

 • Portal spital

  PROGRAMARI ONLINE
  Vizualizare rezultate analize medicale efectuate si alte detalii medicale.

  Intra »

 • Donare de sange

  Nu trebuie sa fii doctor ca sa salvezi o viata! Doneaza sange!

  Spitalul Municipal Dorohoi organizeaza donare de sange la sediul unitatii in zilele de 05 si 19 martie 2020.

 • Asociatia
  "Sanatatea dorohoienilor"

  Conform art. 84, alin. 2 din Codul Fiscal, orice contribuabil, poate dispune directionarea a 2% din impozitul pe venit, platit statului, catre orice organizatie non-guvernamentala (asociatie, fundatie etc.). Practic in acest fel dumneavoastra transmiteti statului modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul pe venit. Aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi directionata de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de acesta.

  Detalii »