SPITALUL MUNICIPAL DOROHOI ESTE IN PLIN PROCES DE REABILITARE SI DEZVOLTARE

In parteneriat cu Primaria Municipiului Dorohoi, Spitalul Municipal Dorohoi deruleaza un numar important de proiecte de investitii, dupa cum urmeaza:

Eficientizarea energetica a pavilionului Materno-infantil, bloc alimentar - spalatorie din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi

Proiect in valoare de aproximativ 28.789 mii lei, finantat din POR 2014-2020, axa prioritara 3, grad de realizare la 01.08.2023 de 50%.

     
     
     
     
     
     
Modernizarea Ambulatoriului din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi

In valoare de aproximativ 17.247 mii lei, finantat prin POR 2014-2020, axa prioritara 8, proiectul va contribui direct la cresterea accesibilitatii serviciilor de sanatate, imbunatatirea calitatii serviciilor medicale din ambulatoriu prin dotarea corespunzatoare, accesibilizarea spatiului destinat serviciilor medicale si a cailor de acces, grad de realizare la 01.08.2023 de 90%.


Dotarea Spitalului Municipal Dorohoi cu echipamente specifice pentru gestionarea crizei sanitare cauzate de SARS-COV-2

Proiect in curs de finalizare cu o valoare de 14.640 mii lei, finantat prin POIM.


Cresterea sigurantei pacientilor in cladirile sectiei Chirurgie si sectiei Interne in cadrul Spitalului Municipal Dorohoi (fluide medicale)

Acest proiect finantat prin P.O.I.M. cu o valoare de 13.352 mii lei, implica suplimentarea si reabilitarea instalatiei de oxigen si fluide medicale prin racordarea la oxigen a tuturor paturilor din pavilioanele Interne si Chirurgie - licitatie finalizata. Lucrarile se vor derula incupand cu data de 01.09.2023.


Cresterea capacitatii de asistenta medicala a Ambulatoriului din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi

Proiect in curs de realizare finantat prin P.N.R.R. cu o valoare de 15.695 mii lei.


Imbunatatirea serviciilor medicale ale Spitalului Municipal Dorohoi prin dotarea cu echipamente si materiale destinate reducerii riscului de infectii nosocomiale

Proiect finantat prin P.N.R.R. cu o valoare de 13.280 mii lei, prin care se va construi o statie noua de sterilizare cu aparatura moderna pentru sterilizarea intregului spital, in curs de realizare.


Consolidare Pavilion Psihiatrie

Expertiza tehnica si D.A.L.I. in valoare de 59 mii lei finalizat.


Construire lift exterior Sectia Interne a Spitalului Municipal Dorohoi

A fost construit un lift pentru facilitarea transportului pacientilor in cadrul pavilionului Interne cu o valoare de 720 mii lei.

Reabilitare centrala termica

Acest proiect cu o valoare de 654 mii lei, din care 500 mii lei buget UAT si 154 mii lei buget Spitalul Municipal Dorohoi, este in curs de realizare, data finalizarii 31.12.2023.


Extindere conducta gaze naturale (175 mii lei) si retea electricitate (205 mii lei) in curs de realizare


Reparatii CPU (81 mii lei) finalizat.


Proiectare copertina CPU (83.3 mii lei) in curs de contractare.


Dotarea cabinetului de planning familial din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi, proiect in curs de realizare finantat prin PNRR (300 mii lei).


In perioada urmatoare, in cadrul proiectelor de investitii pentru imbunatatirea serviciilor medicale de sanatate, vor fi achizitionate echipamente de inalta performanta in valoare totala de 50 milioane de lei dintre care amintim: RMN, CT, mamograf, osteodensitometru, 3 aparate RX, 15 ecografe, aparatura specifica cabinetelor din ambulatoriu (ORL, Dermatovenerologie, Oftalmologie, BFT, etc.); de asemenea, vor fi dotate cu mobilier nou si aparatura medicala sectiile, laboratoarele si compartimentele pavilionului Materno-infantil in valoare de 2.050 mii lei (90% buget M.S. si 10% buget UAT).

Pentru dezvoltarea si imbunatatirea permanenta a serviciilor oferite, avem in vedere accesarea de noi proiecte de investitie, cum ar fi:
- proiect "Investitii in sistemele informatice si in infrastructura digitala", in valoare de 2.500 mii lei;
- depunerea proiectului pe P.O.S. "Demolare si construire pavilion Psihiatrie", s-au contractat serviciile de proiectare (proiect tehnic);
- reabilitare pavilion Administrativ.

Strategia echipei manageriale a Spitalului Municipal Dorohoi urmareste:
- atragerea de personal medical calificat, in vederea implementarii unui act medical caracterizat prin profesionalism si siguranta ce corespund reglementarilor;
- extinderea si orientarea permanenta spre introducerea de servicii medicale noi;
- cresterea gradului de adresabilitate, eficientizarea activitatii de prevenire si diagnosticare precoce a diferitelor afectiuni;
- identificarea si solutionarea nevoilor pacientilor si furnizarea de servicii medicale de cea mai buna calitate.

Preocuparea continua a Comitetului Director este de a completa echipa cu medici in specialitati noi sau deficitare precum: Gastroenterologie (1), Oncologie (1), Oftalmologie (1), ORL (1), Reumatologie (1), BFT (1), Urologie (1), Medicina de urgenta (1), Neurologie (1), ATI (2), Radiologie si imagistica medicala (2), Cardiologie (2), Pediatrie (1), Medicina interna (2).Nefrologia

Nefrologia este ramura medicinei interne care se ocupa cu studiul patologiei renale (a rinichilor), trateaza patologia non-chirurgicala, pre- si post-chirurgicala, precum si afectarea rinichilor in boli sistemice: diabet zaharat, hipertensiune arteriala, vasculite, colagenoze.

Afectiuni nefrologice frecvente:
- Insuficienta renala acuta, cronica pierderea rapida a functiei renale;
- Infectii urinare recurente sau cronice, inalte (pielonefrite) sau joase (cistite, uretrite);
- Proteinurie evidentierea proteinelor in urina (albumina fiind una dintre cele mai importante);
- Neoplasm renal (cancer) o afectiune maligna, al carei tratament este deseori elaborat de catre o echipa multidisciplinara.

Consultatia de specialitate, completata de ecografia renala, examenul sumar de urina si investigatiile sanguine specifice in unele cazuri (produsi de retentie azotata, probe de inflamatie, etc.) diagnosticheaza si stabileste tratamentul specific pentru afectiuni foarte frecvente in practica medicala: infectii urinare, litiaza renala, guta, insuficienta renala, boli chistice ale rinichiului, glomerulonefrite, tumori renale.

Specialistul nefrolog precizeaza utilitatea si momentul initierii dializei, tipul de dializa indicat fiecarui caz in parte, monitorizeaza evolutia si trateaza complicatiile pacientilor aflati in tratament prin dializa cronica.

Detalii »

Preventia este medicina viitorului

"Sa scoatem sanatatea din spitale si sa o dezvoltam mai mult in scoli, in intreprinderi, oriunde in cotidianul indivizilor" Prof. Luc Montagnier

Activitatea preventiva este sustinuta in toate programele de sanatate adoptate in forurile internationale ca fiind singura metoda eficienta si ieftina care poate limita riscul imbolnavirilor si rata mortalitatii.
Speranta de viata a crescut in medie cu 30 de ani, viata se imbunatateste considerabil datorita noilor descoperiri tehnologice, insa, pe frontul opus, ataca virusurile, bacteriirle si maladiile. Apar boli grave la copii, iar la adulti cancere, reumatisme, boli cardiovasculare si neuro-degenerative, probleme care uneori pot fi tinute in frau, dar foarte rar vindecate.

Preventia este necesara, ieftina si eficienta. Exista dovezi clare asupra eficientei activitatilor preventive in reducerea morbiditatii si mortalitatii asociate cu un numar mare de boli. Imunizarile au dus la eradicarea variolei si a poliomielitei. Recunoasterea precoce a HTA, hiperlipidemiei si modificarea stilului de viata au contribuit la scaderea numarului de cazuri de infarct miocardic si AVC. Daca bolile acute pot fi controlate prin vaccinare, colile cronice si cancerele au scapat de sub control. Predispozitia Romaniei pentru bolile cronice se datoreaza nivelului socio-economic scazut si imbatranirii populatiei ca urmare a scaderii natalitatii.

Medicul de familie, prin activitatea medicala continua pe care o defasoara este cel care asigura asistenta medicala atat omului bolnav, cat si omului sanatos, el este acela care trebuie sa acorde laturii preventive o mare importanta. Interventiile preventive recomandate in practica clinica sunt: imunizarea, consilierea, testele screening si chimioprofilaxia, metode ce pot preveni peste 80 de boli.

Din pacate, nici cei mai iscusiti medici nu pot avea grija de sanatatea noastra asa cum putem avea noi zi de zi. Acordandu-i organismului si psihicului nostru hrana de calitate, practicand exercitii fizice moderate si odihnindu-ne, putem preveni instalarea bolilor. Pentru o buna functionare a organismului se recomanda consumul de fructe si legume cat mai putin prelucrate termic pentru ca doar asa ne putem bucura de antioxidantii de care acestea dispun. Insa consumul de antioxidanti in exces dauneaza. De aceea, nu luati suplimente alimentare fara recomandarea medicilor specialisti. O alimentatie echilibrata trebuie sa contina cantitati moderate de zaharuri, proteine si grasimi, mai ales sub forma de acizi grasi polinesaturati. Consumul de somon, ton, sardine, ulei de masline extravirgin, nuci, seminte de canepa este foarte benefic.

Multi doctori enumera stresul printre factorii care au declansat o anumita afectiune. Cand ne supunem timp indelungat unor situatii stresante, nu ne odihnim, nu ne alimentam si hidratam corespunzator, suntem sedentari, exista riscul sa apara imbolnavirea, fiecare din acesti factori avand contributia sa.

Educarea pacientilor consta in informarea acestora astfel incat sa inteleaga ce inseamna un stil de viata sanatos si motivarea in vederea adoptarii unui regim de viata echilibrat, a efectuarii unor controale medicale regulate, a respectarii tratamentului recomandat si constientizarii riscurilor la care se expun in caz contrar. Elaborarea unei legi a preventiei in sanatate pentru introducerea unor programe care sa promoveze atat sanatatea cat si prevenirea bolilor este imperios necesara pentru ca a avea o populatie sanatoasa.

Detalii »

Certificari

 • Certificat de inregistrare pentru recunoasterea Sistemului de Management al Calitatii in conformitate cu cerintele ISO 9001:2015

  Detalii »

 • Certificat de inregistrare pentru recunoasterea Sistemului de Management de Mediu in conformitate cu ISO 14001:2015

  Detalii »

 • Certificat de inregistrare pentru recunoasterea Sistemului de Management al Calitatii in conformitate cu cerintele ISO 45001:2018

  Detalii » • Certificat de acreditare a Laboratorului de analize medicale care satisface cerintele SR EN ISO 15189:2007

  Detalii »Noutati

 • COMUNICAT DE PRESA

  Astazi, 18 septembrie 2023, reincepem activitatea medicala in Ambulatoriul de specialitate.
  Proiectul de reabilitare in valoare de 17 mil. lei s-a realizat cu succes in parteneriat cu Primaria Dorohoi. In continuare, Spitalul Municipal Dorohoi in colaborare cu Primaria Dorohoi va derula un proiect in valoare de 3 mil. euro pentru dotarea cabinetelor, serviciilor si laboratoarelor cu aparatura moderna si anume: aparat Rx, mamograf, osteodensitometru, colonoscop, 11 ecografe, 17 echipamente pentru laboratorul de analize medicale, 7 echipamente BFT, 3 echipamente dermatologie, 1 rezectoscop, 17 echipamente pentru cabinetele din ramura chirurgicala, 25 echipamente pentru cabinetele din ramura medicala.
  Acest proiect finalizat acum se adauga celor realizate integral in ultimii 3 ani:
  - Cladire noua casa scarii chirurgie;
  - Construire lift exterior Sectia Interne a Spitalului Municipal Dorohoi;
  - Reabilitare centrala termica (instalatie noua gaz si cazane noi).
  Spitalul Municipal Dorohoi are in derulare in acest moment urmatoarele proiecte:
  1. Eficientizarea energetica a cladirilor Sectie Materno-Infantil si Bloc Alimentar - spalatorie, din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi
  2. Proiect POIM Dotarea Spitalului Municipal Dorohoi cu echipamente specifice pentru gestionarea crizei sanitare cauzate de SARS-COV-2
  3. Proiect POIM Cresterea sigurantei pacientilor in cladirile sectiei chirurgie si sectiei interne in cadrul Spitalului Municipal Dorohoi (fluide medicale)
  4. PNRR Imbunatatirea serviciilor medicale ale Spitalului Municipal Dorohoi prin dotarea cu echipamente si materiale destinate reducerii riscului de infectii nosocomiale
  5. Cresterea capacitatii de asistenta medicala a Ambulatoriului din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi
  6. PNRR Planning - Dotarea cabinetului de planificare familiala din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi
  7. PNRR Digitalizarea Spitalului Municipal Dorohoi
  8. POS construire pavilion Psihiatrie si reabilitare pavilion Administrativ
  Toate aceste proiecte coroborate cu angajarea de medici in specialitatile deficitare (gastroenterologie, oncologie, oftalmologie, radiologie, ATI, pediatrie, cardiologie, neurologie, medicina interna), vor contribui la cresterea calitatii actului medical pentru toti cetatenii municipiului Dorohoi si ai UAT-urilor arondate.
  Le multumesc tuturor colegilor din spital pentru efortul depus si fac apel la toti cetatenii sa se adreseze cu incredere corpului medical din spitalul nostru care este foarte bine pregatit si beneficiaza de aparatura medicala moderna.
  Manager,
  Dr. Andries Valerian

  INFORMATII COVID


  MEDICI NOI

  Echipei medicale a Spitalului Municipal Dorohoi i s-au alaturat inca patru medici specialisti:
  - Dr. Afloroaei Andreia, medic specialist ATI;
  - Dr. Caeru Alina Teodora, medic specialist ORL;
  - Dr. Slabu Teodor Alexandru, medic specialist Cardiologie;
  - Dr. Cercel Sebastian Ciprian, medic specialist Ortopedie si traumatologie.
  Suntem foarte incantati sa le uram bun venit ca noi membri ai unitatii noastre. Credem cu tarie ca abilitatile si cunostintele lor ne vor ajuta sa atingem ceea ce ne propunem si asteptam cu nerabdare sa lucram impreuna, dupa confirmarea ca medici specialisti si obtinerea codurilor de parafa.
  Preocuparea continua a Comitetului Director este de a completa echipa cu medici in specialitati noi si deficitare: Gastroenterologie, Oncologie, etc.
  Le uram noilor colegi mult succes!


  ANUNT LICITATIE 05.05.2021

  inchirieri spatii (domeniul public)

  Document »
  Nota de informare

  intocmita la recomandarea Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, referitoare la incidentul de securitate din data de 18.06.2019.

  Document »


  Comunicat de presa

  24.05.2019 referitor la alocarea de fonduri de catre Ministerul Sanatatii

  Document »

 • Informatii

  privind recuperarea activa a pacientului, mobilizarea precoce si stilul sanatos de viata al acestuia

  Detalii »

 • Portal spital

  PROGRAMARI ONLINE
  Vizualizare rezultate analize medicale efectuate si alte detalii medicale.

  Intra »

 • Donare de sange

  Nu trebuie sa fii doctor ca sa salvezi o viata! Doneaza sange!

  Spitalul Municipal Dorohoi, in colaborare cu Centrul de Transfuzii Botosani, organizeaza donare de sange la sediul unitatii in data de 22 iunie 2023.
  Va asteptam cu speranta si mult interes in salvarea pacientilor nostri!

 • Asociatia
  "Sanatatea dorohoienilor"

  Conform art. 84, alin. 2 din Codul Fiscal, orice contribuabil, poate dispune directionarea a 2% din impozitul pe venit, platit statului, catre orice organizatie non-guvernamentala (asociatie, fundatie etc.). Practic in acest fel dumneavoastra transmiteti statului modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul pe venit. Aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi directionata de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de acesta.

  Detalii »